Wil jij in de Studentenraad?

Denk jij erover om volgend jaar in de studentenraad plaats te nemen en je medestudenten te vertegenwoordigen? Hier kun je stap voor stap vinden hoe je dat aanpakt!

Stap 1: Stel je verkiesbaar!

Omdat de Facultaire Studentenraad democratisch verkozen is moet jij zorgen dat mensen op je stemmen! Dit klinkt heftiger dan het is, gemotiveerde studenten zijn (helaas) heel . Elk jaar rond juni de vinden de studentenraadsverkiezingen plaats. Hier kun je stemmen op de kandidaten van verschillende partijen die vervolgens jou zullen vertegenwoordigen. De Centrale Studentenraad doet dat bij het College van Bestuur en de Facultaire Studentenraad praat met de decaan, het bestuur van de faculteit. In februari/begin maart kun je je aansluiten bij een partij of zelf een partij oprichten! Check de website: http://uvaverkiezingen.nl/fmg.html om te zien welke partijen dit jaar meedoen en schroom niet om ze een mailtje te sturen (met vragen)!

Stap 2: Stemmen winnen!

Als je je hebt aangesloten bij een partij of zelf een partij hebt opgericht, ga je campagne voeren. Dit is rond de maand mei.

Stap 3: Zetels

Genoeg stemmen? Gefeliciteerd, jij gaat vergaderen met de decaan en adviezen schrijven over dingen die jij belangrijk vindt!