SR

Studentenraad

De voorinvesteringen: het wisselgeld voor jouw stufi

De studiefinanciering is afgeschaft om geld vrij te maken voor onderwijskwaliteitsverbetering. Dit geld komt echter pas over twee jaar vrij, terwijl nu al duizenden studenten zich krom lenen. De minister heeft daarom universiteiten gesommeerd een bepaald bedrag op hun begroting specifiek te gebruiken voor het verbeteren van onderwijs. Voor de UvA gaat het om 4 miljoen. Dit is over faculteiten verdeeld naar rato van studentaantallen. De verschillende faculteiten mogen zelf bepalen wat ze met dit geld doen en de facultaire studentenraad praat daarover mee. Zo wil men op de FdR het geld besteden aan meer docenten om de student-docent ratio omhoog te krikken terwijl op de FMG vooral wordt gekeken naar investeringen op het gebied van blended learning. Heb je zelf ideeën over waar het geld heen zou moeten gaan? Neem contact op met de facultaire studentenraad op jouw faculteit. Die contactgegevens vind je op studentenraad.nl.

Miranda zegt:

De faciliteiten qua onderwijsruimtes, daar zou wat mij betreft naar gekeken mogen worden.
In het P.C. Hoofthuis zijn de meeste lokalen midden in het gebouw, dus zonder daglicht. Als de docent de beamer gebruikt, gaat vooraan automatisch het licht uit. Als student zit je daardoor in het licht, maar de docent staat in het donker. Je ogen moeten constant schakelen tussen een fel scherm en een docent die in het donker staat, terwijl je daar vanuit het licht naar kijkt. Bovendien maakt de koeler van de beamer een constant ruisend geluid. Hierdoor kom ik na 2 uur college altijd met hoofdpijn weer buiten, als ik meer les heb is het helemaal niet leuk. Dat is niet echt bevorderlijk voor mijn concentratie!
Ik weet dat sommige medestudenten dit ook als hinderlijk ervaren. Daarom lijkt het mij een goed idee om het geld hierin te investeren!

Sophie zegt:

Sinds het Kunsthistorisch Instituut verkocht is en de studie kunstgeschiedenis verplaatst is naar het BG2 gebouw, hebben studenten geen eigen bibliotheek met studieplekken meer. Dit ervaar ik als een groot gemis. Ik ben een belangrijke studeer- en ontmoetingsplek kwijt. Hiernaast zijn andere plekken om te studeren, zoals het PC Hoofthuis, eigenlijk al overvol. Ik zou daarom graag zien dat er geld wordt uitgegeven aan het creeëren van meer studieplekken voor studenten, bij voorkeur in het BG2 gebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.