Studentenraad

Overlegvergadering met de decaan

Het BSA
Eind 2013 heeft de FSR geadviseerd over het BSA en heeft tegen de komst van het BSA gepleit tenzij er aan een aantal voorwaarden voldaan wordt. Deze voorwaarden zijn in de OV besproken en hieruit zijn een aantal positieve ontwikkelingen voortgekomen. Zo ziet de FSR een grote rol voor de mentor met de komst van het BSA omdat deze het beste een koppeling kan maken tussen de prestatie en de motivatie van de student. Het decanaat erkent dit en heeft toegezegd dat er bij iedere studie minstens driemaal per jaar een mentorgesprek zal zijn waarin de studievoortgang uitgebreid besproken wordt.

Ook belangrijk bij het BSA is dat er tijdig gecommuniceerd wordt met de studieadviseur. Zo moeten studenten op tijd weten wat een onvoldoende voor een tentamen betekent voor hun studievervolg. Er is met het decanaat afgesproken dat studenten binnen vijf werkdagen terechtkunnen bij hun studieadviseur mochten zij een gesprek willen en ook moeten studieadviseurs binnen diezelfde tijd reageren op e-mails van studenten.

De verhuizing naar Roeterseiland
De verhuizing van de FMG naar Roeterseiland verloopt nog niet helemaal soepel. Wanneer worden studenten geïnformeerd? En hoe wordt het tekort aan studieruimtes in de tussentijd geregeld? De FSR vroeg het de decaan.

Zodra er duidelijkheid is over welke studie waarheen verhuist zal er binnen twee weken een e-mail naar studenten uitgaan waarin zij hierover geïnformeerd worden. Ook zal deze informatie op de website komen te staan. De eigenlijk deadline van 28 februari, de deadline waarop dit vast moest staan, is helaas overschreden. De FSR zal er alles aan doen om alsnog zo snel mogelijk van informatie te worden voorzien.

Omdat REC E door de verbouwing dicht is zijn de studiezalen overvol ten tijde van tentamens. Om dit probleem op te lossen worden er in die tijd lokalen opengezet voor studenten zodat zij ook daar kunnen studeren.  Op aanraden van de FSR zal hierover voortaan beter gecommuniceerd worden zodat studenten die ruimtes ook daadwerkelijk kunnen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.