Studentenraad

Postvak uit

De afgelopen paar weken heeft de FSR veel dossiers afgerond. Daardoor zijn er veel brieven verstuurd, die allemaal te vinden zijn op onze website. Hieronder vind je een kort overzicht van de zaken die in deze brieven worden beschreven.

 

Afwegingskader locatiekeuzes

In deze reactie op een adviesaanvraag van de decaan schrijven we dat we het belangrijk vinden dat onderwijs en onderzoek in hetzelfde gebouw worden bedreven. We vinden bijvoorbeeld dat het niet oké is dat wanneer een onderzoeksinstituut wil verhuizen, het onderwijszijde daar niet evenveel inspraak in heeft. Immers, wanneer bijvoorbeeld het Instituut voor Informatica verhuist zonder dat de opleidingen van dat domein daar hun zegje over hebben kunnen doen, dan brengt dit het onderwijs in een benarde positie. Verder hebben we geadviseerd dat bachelors en masters binnen één discipline ook zeker op dezelfde locatie geplaatst moeten zijn en dat we, wanneer bilocatie (een opleiding op twee locaties) onvermijdelijk is, het liefst zien dat alle studenten van een opleiding in een bepaalde periode op dezelfde locatie college krijgen.

Facultair Strategisch Plan

We schreven er al eerder over en ook in de WC-krant stond het al eens vermeld: het Facultair Strategisch Plan (FSP). Deze facultaire invulling van het Instellingsplan moet een overzicht geven van de te volgen strategie voor de komende zes (of inmiddels eigenlijk vijf) jaar. Wij hadden hier instemmingsrecht op en hebben het document dan ook langdurig doorgezaagd. Uiteindelijk resulteerde dit in veel suggesties voor tekstwijzigingen op punten waarvan wij dachten dat ze niet voldoende of zelfs helemaal niet beschreven waren. Praktisch alles wat we hebben aangedragen heeft het uiteindelijk tot de finale versie van dit document gemaakt, waardoor we met een gerust hart konden instemmen.

Advies openingstijden Science Park

In de maand mei was het meerdere keren raak: het gebouw was gesloten en studenten moeste hun heil elders zoeken. Maar de universiteitsbibliotheek en het Library Learning Centre op Roeterseiland zaten op die dagen meestal al voor 10.00 uur vol. Wij hebben geadviseerd dat prima is dat het gebouw op een feestdag gesloten is, maar dat we vinden dat het gebouw de dagen daaromheen (bijvoorbeeld de dag na Hemelvaart) en in het weekend voor een tentamenweek altijd open moet zijn. Gezien dit beleid centraal bepaald wordt, hopen we dat we samen met de decaan een vuist kunnen maken richting het CvB en er zo voor kunnen zorgen dat er nooit meer iemand onverwachts voor een dichte deur hoeft te staan.

Procedureafspraken 

Dit dossier loopt al sinds het begin van dit collegejaar, maar is inmiddels eindelijk afgesloten. Ook dit hebben we al meerdere keren de revue laten passeren op onze blog, gezien het voor ons een belangrijk dossier was waar we veel tijd in hebben gestoken. In deze afspraken is vastgelegd wat de rechten van de studentenraad zijn als het aankomt op het gezamenlijk aanbieden van opleidingen met een andere instelling (lees: de VU). Na maanden van onderhandelingen hebben we instemmingsrecht gekregen op joint programmes, wat volgens ons broodnodig was om de kwaliteit van de opleidingen te allen tijde te kunnen garanderen. Dit kun je gerust een succes van de raad noemen.

Opleidingsdirecteuren 

Waarschijnlijk weten niet veel van jullie dit, maar de FSR FNWI heeft adviesrecht op de benoeming van opleidingsdirecteuren. Enkele jaren geleden is dit namelijk overeen gekomen met de toenmalige decaan. Voor de raad is dit een goed moment om kennis te maken met de voorgedragen opleidingsdirecteur, waarbij we vaak een beter beeld krijgen van het reilen en zeilen van een bepaalde opleiding en geregeld advies kunnen geven hoe bepaalde zaken verbeterd zouden kunnen worden. Anderzijds leert de opleidingsdirecteur ons ook kennen, wat later bij goed van pas kan komen als er samengewerkt moet worden. In het advies, wat zoals altijd aan de decaan wordt verstuurd, kunnen we vervolgens uiteenzetten wat voor zaken we belangrijk achten.

Zoals je heb kunnen lezen zijn we de afgelopen tijd dus druk geweest met het afronden van verschillende dossiers. Denk je dat we iets zijn vergeten? Kom dan vooral langs in A1.26! Wil je continu op de hoogte blijven van de zaken waar we ons mee bezig houden? Like dan onze facebookpagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.