SR

Studentenraad

Profileringsfonds

Het profileringsfonds is een regeling waarop studenten aanspraak kunnen maken als zij studieachterstand oplopen door ziekte, topsport, een raadsjaar of een bestuursjaar bij een vereniging. Als je aanspraak maakt op de regeling krijg je voor de opgelopen studieachterstand van de UvA compensatie. Voor elke maand studievertraging die je oploopt heeft de UvA een bedrag vast gesteld. Dit bedrag keer het aantal maanden vertraging krijgt dan maandelijks of aan het eind van het jaar uitgekeerd.

Het bedrag dat je ontvangt is nu gebaseerd op hoeveel studiefinanciering je krijgt, uitgezonderd de beurzen voor leden van een studentenraad. Door dat volgend academisch jaar de basisbeurs verdwijnt moet hier een oplossing voor gevonden worden.

De Centrale Studentenraad (CSR) is in samenwerking met de UvA hard bezig om deze lacune in de regeling te dichten, zodat er ook voor het academisch jaar 2015/2016 een goede regeling voor studenten klaar ligt. De CSR vindt het belangrijk dat studenten er door deze verandering niet op achteruit gaan. Ook wil de Raad nog andere aanpassingen in het fonds. Hij wil bijvoorbeeld dat de bedragen voor leden van een Facultaire Studentenraad omhoog gaat. De beurzen die de leden van de Facultaire raden zijn gebaseerd op een studieachterstand van 8 uur per week. In de realiteit zijn de leden van de Facultaire raden hier veel meer tijd aan kwijt. Verder zijn we hard bezig met het uitzoeken of de hoogte van de beurzen van de studentenorganisaties niet anders kan worden berekend. In de huidige regeling wordt nu vooral gekeken naar ledenaantal, wij zouden graag zien dat er vooral wordt gekeken naar hoeveel tijd een bestuurslid ├ęcht kwijt is met besturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.