SR

Studentenraad

Reactie op verklaring RvT

De Centrale Studentenraad (CSR) is positief over het feit dat de Raden van Toezicht (RvT) snel en adequaat gehandeld hebben na het besluit van de Gezamenlijke Vergadering (GV) van vrijdag 17 april jl. In dit besluit heeft de GV met een meerderheid van 21 tegen tegen 6 stemmen aangenomen dat het College van Bestuur (CvB) van de UvA in de huidige samenstelling nu niet in staat is om in samenwerking met de academische gemeenschap vorm te geven aan de koers van de Universiteit, waaronder het onlangs door alle partijen omarmde tienpuntenplan.

De CSR vindt het goed dat de RvT er niet voor hebben gekozen haastig een nieuwe voorzitter aan te stellen. Tariq Sewbaransingh, voorzitter van de CSR: ‘Eerst moet er met de medezeggenschap en de commissie governance worden gekeken naar een nieuwe procedure omtrent het benoemen van CvB-leden. Dan pas kunnen we over naar het werven van geschikte kandidaten.’

De CSR heeft wel nog vragen wat betreft de verklaring van de RvT. Deze zal hij de komende week in hun gesprekken met de RvT, het CvB en de nieuwe vice-rector Edgar Du Perron gaan stellen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.