SR

Studentenraad

Rondleiding nieuwe campus Roeterseiland

Dinsdag werd de CSR samen met de rector magnificus en het Hoofd van Juridische Zaken, gekleed in slofjes en bouwhelmen, rondgeleid door de omgevingsmanager in het nieuwe gebouw van de UvA op het Roeterseiland. Per 1 september 2014 zullen op de nieuwe campus op het Roeterseiland de studenten van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) en van de Faculteit der Economie en Bedrijfskunde (FEB) hun vakken gaan volgen. Gebouw REC A, waar in september 2016 de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) haar intrek zal nemen, wordt nu verbouwd.

De rondleiding verliep langs nieuwe, zeer kleurrijke collegezalen, ruimtes voor studievereniging en zelfs een heuse lounge met uitzicht over de stad. Kortom, een moderne, prachtige campus met internationale allure. Maar bij zo’n verhuizing draait het natuurlijk niet alleen om hippe en moderne ruimtes.

De CSR heeft zich ingespannen om de verhuizingsperiode voor studenten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Vooral op het gebied van catering is de CSR van mening dat de UvA er niet in is geslaagd goede alternatieven te bieden gedurende de transitieperiode. Tijdens de rondleiding bleek ook dat er in ieder geval tot 2016 ook geen goede catering alternatieven zullen komen voor de inmiddels gesloten Agora. De CSR betreurt dit, en gaat zich ervoor inzetten dat de UvA een alternatief zal ontwikkelen om studenten toch een warme maaltijd aan te kunnen bieden.

Daarnaast heeft de CSR al 3 jaar, samen met de Facultaire Studentenraden (FSR) van de FEB, FdR en FMG, zijn zorgen geuit over het tekort aan grote collegezalen op de nieuwe REC-campus. Een grote collegezaal zal er komen, alleen blijft het onduidelijk waar deze gebouwd gaat worden. De CSR wil er zorg voor te dragen dat deze tweede grote collegezaal op de REC-campus gebouwd gaat worden en niet elders in de stad. Verder is de CSR samen met de FSR-en bezig met het verkrijgen van voldoende ruimte op het REC voor studieverenigingen. Op dit moment is de ruimte voor de studieverenigingen onvoldoende of ongeschikt. De CSR heeft bovendien al vaak geadviseerd meer studieplekken te realiseren. In REC H zal een groot studiecentrum met 1200 studieplekken gebouwd worden, maar het is nog de vraag of dat voldoende studieplekken zijn voor alle studenten van de drie faculteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.