Studentenraad

Rondleiding Roeterseiland Complex REC

In de zomer van 2014 zal de Faculteit Maatschappij- en gedragwetenschappen verhuizen naar gebouw B en C op het nieuwe Roeterseiland Complex REC. Dit zal een enorm grote verandering zijn voor alle FMG studenten. Hoewel de verhuizing al een tijd bezig is, lijkt het erop dat bij bepaalde essentïele onderdelen van onderwijs of een verhuizing niet goed is nagedacht. Om eens te kijken hoe dit er allemaal uitziet en om te zien wat een van onze grootste dossiers nu eigenlijk allemaal inhoud, is de FSR-FMG mee geweest met een rondleiding door het nieuwe REC.
Deze rondleiding was niet alleen erg leuk om mee te maken, ook heeft de FSR-FMG veel opgestoken van deze rondleiding. Allereerst werden wij ontvangen in gebouw J/K, waar wij onze laarzen en helmen op moesten zetten vanwege veiligheidsvoorschriften. Vervolgens kwamen wij bij de eerste etage terecht van het nieuwe complex, waar de collegezalen zich zullen bevinden. Hier werd hard aan gewerkt en we zijn zeer benieuwd naar het eindresultaat. Daarnaast werd verteld dat er rekening gehouden zal worden met het creëren  van open, en lichte, ruimten om drukte te voorkomen.
Naast de collegezalen, zijn wij rondgeleid in wat de kantoren worden van de medewerkers, de werkgroepruimten en bovendien de locaties waar gestudeerd en gegeten kan worden. Het meest indrukwekkende was wel de ‘cut-out’. Het gebied boven CREA waar, na de verbouwing, water onder zal stromen. Dit gebied zal een ruimte zijn voor studenten om te zitten en studeren. Het biedt een fantastisch uitzicht over Amsterdam en geeft de doorgang tussen de verschillende gebouwen.
Uiteraard hebben wij ook onze kritische vragen gesteld, bijvoorbeeld de vraag of Psychologie zal passen, of er een tweede grote collegezaal gaat komen en hoe het verdwijnen van studieplekken opgelost gaat worden. Echter is hier nog weinig over bekend. Om die reden zal de FSR-FMG zich blijven inzetten voor een goede en geen gehaaste verhuizing. Deze zaken zijn namelijk zowel voor de studenten als voor de medewerkers essentieel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.