Studentenraad

Science Park met haar voorzieningen

Vergeet alsjeblieft niet de enquête in te vullen.

Nog maar een paar jaar oud is het Science Park; een van de nieuwere gebouwen die de UvA tot zijn beschikking heeft. Op Science Pak zit dan ook een schat aan nieuwe faciliteiten om de student te ondersteunen. Een deel van de studentenraad zal zich de komende weken bezig houden met deze faciliteiten en de verbetering hiervan. Hierbij zal begonnen worden met de volgende onderwerpen: De hoeveelheid computers op Science Park, manieren om meer laptopwerkplekken te creëren, de bezetting van de fietsenstalling en het scheiden van afval.

Computers zijn essentieel om op Science Park goed te kunnen werken. De bibliotheek is verantwoordelijk voor werkgroeplokalen, studieplekken en de faciliteiten op deze plekken. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de computers en stopcontacten. De bibliotheek lijkt er wel steeds meer moeite mee te hebben dat zij zien dat steeds meer mensen met een laptop achter de computers van het Science Park gaan zitten. Om deze reden denken zij dat Science Park met best wel wat minder computers door zou kunnen. Door deze constatering is de studentenraad samen met de bibliotheek een onderzoek gestart naar de bezetting van computers op Science Park. Ondanks dat de bibliotheek vermoedt dat er te veel computers zijn op Science Park zou het ook heel goed kunnen dat er te weinig zijn. De vraag is nu natuurlijk wat de student hiervan vindt en wij horen dan ook graag jullie input op dit punt.

Sommige studies hebben misschien al gemerkt dat een laptop volgens de faculteit een steeds belangrijkere rol moet gaan spelen in het onderwijs. Ook zie je op Science Park steeds meer mensen met hun laptop werken. Wat de studentenraad zich afvraagt, is of er genoeg laptopwerkplekken zijn op Science Park. In onze sinterklaasenquête is hier daarom naar gevraagd bij de student. Uit deze enquête bleek dat de student de hoeveelheid studieplekken op Science Park beoordeelt met een schamele 2.3 op een schaal van 5. Ook hierover is de studentenraad in gesprek met de bibliotheek en horen wij dus ook graag van jullie waar de problemen zitten in en of jullie suggesties voor verbeteringen hebben voor het aantal studieplekken.

De fietsenstalling bij Science Park staat vaak erg vol en het is moeilijk een plekje te vinden. Dit is natuurlijk iets wat menig student een irritatie oplevert en dit kan uiteraard beter. De vraag is alleen waar het probleem ligt. Ligt het aan allerlei verlaten fietsen die niemand ooit meer komt ophalen en alleen maar in de weg staan? Of ligt het aan een te kleine fietsenstalling? De studentenraad wil daarom misschien onder andere gaan kijken naar een periodieke opruiming van fietsen die er al lang staan om ruimte te creëren.

Als er rondgekeken wordt op de lagere verdieping van het Science Park zien we dat er overal prullenbakken staan, maar je eigenlijk op zeer weinig plekken daadwerkelijk afval kan scheiden. Na gesprekken met gebouwbeheer bleek dat er inderdaad nogal wat te verbeteren valt in de afvalscheiding, maar dat er ook al veel goed gaat. Een toezegging die de wij hebben gekregen is dat er meer papierbakken op Science Park zullen komen. Op de voorwaarde dat wij duidelijk aangeven waar hier behoefte aan is. Ook hier heeft de studentenraad weer de hulp van de student nodig en willen wij jullie vragen of jullie nog goede suggesties hebben voor plekken waar papierbakken moeten.

De studentenraad heeft dus op veel punten jullie mening nodig en heeft daarom een enquête opgesteld over de bovengenoemde faciliteiten. Wij willen jullie dan ook vragen om onze faciliteitenenquête in te vullen (dat kan hier) om ons duidelijkheid te geven over waar verbeteringen liggen in de faciliteiten van Science Park. Daarnaast kun je natuurlijk ook langskomen in onze raadskamer (A1.26) of ons mailen( fnwi@studentenraad.nl ) als je een mening hebt over deze onderwerpen of gewoon een praatje wil maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.