Studentenraad

Tips voor je studie op Science Park

Dat de wc’s beneden altijd vies zijn en je beter naar boven kunt gaan, dat de koffiedame Sjeel heet en ze altijd vrolijk is en waar je studievereniging huist, is je vast tijdens de introductie al vertelt. Hier lees je nog een aantal andere tips voor nu en voor later tijdens je studie.

 

Meepraten over je studie op de universiteit

Het is mogelijk om tijdens je studie mee te denken over het reilen en zeilen van de universiteit. De opleidingscommissie en Facultaire Studentenraad (FSR) houden zich hiermee bezig. Na ieder tentamen zul je een evaluatieformulier voor het vakken krijgen en dit wordt besproken in de opleidingscommissie. Hier zitten ook studenten in! Als je dus een klacht of een idee over een vak hebt, kun je je tot hen richten. De FSR houdt zich bezig met de wat grotere en algemenere zaken. De FSR bestaat volledig uit studenten en is te vinden in A1.26. Je kunt ook zelf plaatsnemen in de opleidingscommissie of FSR. Zo kan je niet alleen leuke ervaring op doen, maar kun je ook de kwaliteit van jouw opleiding verbeteren.

 

Buitenland

Hoewel je pas net geland bent op de UvA, droom je misschien ervan om al snel weer andere universiteiten en landen te ontdekken. Houd je ogen goed open als je internationale ervaring op wilt doen: De selectie is redelijk streng en is aan strikte deadlines gebonden. Er zijn verschillende dingen mogelijk, van een paar weken in de zomer tot een heel jaar abroad. De UvA betaalt je studiekosten aan de andere kant van de wereld! Kijk voor meer informatie op buitenland.uva.nl.

 

Geniet van de academische gemeenschap

Niet onbelangrijk tijdens je studie is de academische gemeenschap. Tijdens je studie zul je veel toffe medestudenten, docenten en onderzoekers ontmoeten. Neem zo actief mogelijk deel aan de academische gemeenschap; het zal je studie verrijken! Bovendien is het vaak ook nog eens erg gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.