Studentenraad

Studenten roepen de UvA op de verhuizing naar het nieuwe Roeterseiland Complex uit te stellen

De FSR FMG wil dat de verhuizing van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) naar het Roeterseiland Complex (REC) wordt uitgesteld. Nadat de FSR FMG al jaren probeert mee te praten en mee te denken over de faciliteiten op het REC, is de maat nu vol. Op het nieuwe REC is er bijvoorbeeld geen grote collegezaal, de beloofde grote onderwijsbalie is nog niet af, er is geen kantoor voor de studieverenigingen, veel onderwijszalen zullen nog niet gebruikt kunnen worden en er zijn onvoldoende cateringfaciliteiten. De FSR is van mening dat studenten op deze manier geen goed onderwijs kunnen genieten.
De FSR FMG houdt daarom samen met ASVA, de CSR en de studieverenigingen van de FMG een actie: “Rec de Verhuizing!”.  Op de website http://recdeverhuizing.nl staat een verhuisbericht voor het College van Bestuur, waarbij gesteld wordt dat er verhuisd moet worden van het Maagdenhuis naar het nieuwe REC. Door naar de website te gaan en de facebookpagina te liken kan de actie gesteund worden! Op de facebookpagina zal deze week meer informatie over komende acties bekend worden gemaakt.
Verder heeft de FSR FMG vanochtend ook een ongevraagd advies gestuurd naar de Decaan, waarin hij adviseert de faculteit niet per 1 september te verhuizen. Dit advies is op onze website te vinden.
De FSR FMG hoopt dat het College van Bestuur inziet dat de FMG niet per 1 september kan verhuizen, en dat zij de studenten van de UvA wil beschermen voor alle problemen die zich bij de verhuizing zullen voordoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.