Studentenraad

Studentenraad gaat niet akkoord met ingrijpende voorstellen faculteitsbestuur

De facultaire studentenraad van de FdR heeft niet ingestemd met een aantal voorstellen van het bestuur van de faculteit met betrekking tot het Onderwijs- en Examenreglement (OER). De faculteit kampt momenteel met een structureel tekort van enkele miljoenen en mede door deze financiƫle situatie heeft het faculteitsbestuur een aantal ingrijpende voorstellen gedaan betreffende het onderwijs. Deze maatregelen kunnen pas worden doorgevoerd als de studentenraad instemt met de plannen. In een eerste reactie laat de studentenraad weten vooralsnog niet akkoord te kunnen gaan met een aantal van de voorstellen.

De voorgestelde maatregelen zijn er op gericht om het studierendement van studenten te verhogen. Er wordt onder andere voorgesteld om het bindend studieadvies (BSA) te verhogen naar 48 punten, de geldigheidsduur van tentamens te verkorten tot vier jaar en werkgroepen verplicht te stellen. De studentenraad heeft besloten niet in te stemmen met de plannen en heeft in een reactie zijn bezwaren kenbaar gemaakt. Binnenkort zal het bestuur reageren op deze brief en zal blijken of er overeenstemming bereikt kan worden.

NB: Mocht de maatregel met betrekking tot de geldigheidsduur van tentamens worden ingevoerd zal deze niet van toepassing zijn op tentamens die reeds behaald zijn. Deze punten blijven geldig voor de duur van tien jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.