Studentenraad

Studenteninitiatieven

Het deel van de academische gemeenschap dat bijeenkomsten en activiteiten organiseert die niet direct iets met het onderwijs te maken hebben, bestaat voornamelijk uit de verschillende studieverenigingen. Maar gelukkig zijn er ook ‘losse’ studenten die bereid zijn om hun vrije tijd op te geven om iets voor hun medestudenten te organiseren of zich op een andere manier voor de academische gemeenschap in te zetten. Zo kan de FNWI een bruisende faculteit blijven.

Neem bijvoorbeeld de BètaBreak, een maandelijkse discussie die gevoerd wordt in de hal van Science Park. De BètaBreak wordt georganiseerd door een commissie van FNWI-studenten die worden ondersteund door de faculteit. Voor elke editie nodigen zij sprekers die vanuit verschillende perspectieven met het onderwerp (denk aan: ‘het weer’, ‘ebola’) te maken hebben. Volgende week woensdag (10 december) is er geen discussie, maar wordt de ‘Grote Bètaquiz’ gehouden, waarbij de verschillende studievereniging tegen elkaar zullen strijden.

Een ander voorbeeld is ‘Anna’s tuin’, een project dat drie studenten van de FNWI in samenwerking met medewerkers en de gemeente hebben opgezet in het stukje natuur tussen Science Park en de ringweg: “Anna’s tuin”. Ze willen het stukje natuur toegankelijk maken en er een permacultuurtuin opzetten. Onlangs was FoliaTV hier op bezoek voor een reportage. Ook heeft er een artikel in de Folia zelf gestaan.

Vanavond (maandag 8 december) organiseert “Anna’s tuin” een informatie- en brainstormavond in De Polder. Ben je ook geïnteresseerd in natuur en tuinieren? Kom dan langs! De inloop is vanaf 17.45hr en de avond duurt tot 20.00hr.

De studentenraad vindt studentinitiatieven erg belangrijk. Op die manier kan het studeren voor iedereen interessanter en interactiever worden. Heb jij een idee dat je eens zou willen pitchen of wil je weten welke mensen je kunnen helpen? Kom dan eens langs in A1.26!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.