Studentenraad

Studeren: achter de computer of niet?

Regelmatig horen we klachten over de drukte en het aantal studieplekken op Science Park, in het begin van het jaar lijkt het soms zo moeilijk te zijn een plekje te vinden dat de stof voor het tentamen wat je moet leren makkelijker is. De stilteplekken zijn bijna altijd bezet en het reserveren van een hokje kan in de tentamen week niet, want ze zitten al vol.

Verschillende computers

De drukte beperkt zich echter niet alleen tot studieplekken, maar ook tot de daar beschikbare computers. Op dit moment zijn er op Science Park, buiten de vier werkcollege zalen met computers, drie plekken waar studenten computers kunnen gebruiken. Hier staan  echter ook verschillende computers. Er zijn UvA-computers, dit zijn de doorsnee computers waar je bijvoorbeeld Word op hebt. En Science Park computers, deze kunnen op Linux draaien en hebben daarnaast ook “speciale” programma’s die je als bèta-student maar wat vaak moet gebruiken. De UvA-computers zijn te vinden op zowel het computer eiland als bij de H2O-tafels. De Science Park computers zijn te vinden bij de zaaltjes in B (B1.24) en de werkcollege zalen met computers.

Computers weghalen?

In het kader van het meenemen van je eigen laptop en het flexibel kunnen inzetten van lokalen worden er ook steeds meer computers weg gehaald. Er zijn nu plannen om de helft van de computers bij B1.24, waar (bijna) alle programma’s van je studie al zijn geïnstalleerd, weg te halen. Vanwege de programma’s en de schaarse hoeveelheid computers op Science Park vraagt de FSR zich af of dit wel gewenst is. Ben jij van mening dat deze computers weg gehaald kunnen worden, opdat de lokalen flexibeler gebruikt kunnen worden? Of ben je juist van mening dat het niet goed is om ze weg te halen? We horen graag of je hier voor of tegen bent en vragen je daarom hier je mening te geven. De plannen liggen klaar om de computers weg te halen, maar we kunnen deze nog tegen houden.

Mocht je nog vragen hebben, of hierover willen praten met ons kan je altijd bij ons langs in kamer A1.26 of een mail sturen naar fnwi@studentenraad.nl.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.