SR

Studentenraad

Evaluatie studiesucces

In 2009 is het eerste rapport studiesucces geschreven. Hierin zijn 20 aanbevelingen opgenomen die ervoor moesten zorgen dat het studierendement aan de UvA verbeterde. Dit is de UvA de afgelopen 7 jaar gelukt; meer studenten studeren binnen nominaal+1 jaar af en minder studenten vallen uit in het eerste jaar.

Maatregelen die voortkwamen uit het eerste rapport studiesucces zijn o.a. herkansingen in de zomer, betere studiebegeleiding, meer tussentoetsen, uniforme semesterindeling 8-8-4 en duidelijkere leerlijnen in het curriculum. Dit jaar zijn deze maatregelen geƫvalueerd omdat niet alle aanbevelingen bij opleidingen zijn overgenomen en de maatregelen mogelijk ook negatieve bijeffecten hebben. Zo was niet iedereen tevreden over de semesterindeling en zijn er zorgen over de werkdruk van docenten.

De belangrijkste aanbevelingen uit de evaluatie studiesucces 2017 zijn:

  1. Ga flexibeler om met de uniforme semesterindeling 8-8-4
  2. Maak werk van docentprofessionalisering; verbeter de opleidingsmogelijkheden en kennisdeling van docenten
  3. Ga serieus aan de slag met student engagement; zorg dat studenten betrokken raken bij de UvA en hun opleiding.

Het volledige document vind je hier: Rapport evaluatie studiesucces 2017

Update 1 maart:

De CSR is samen met facultaire raden aan het bedenken hoe de flexibilisering van de jaarindeling eruit kan zien. Hoe zorg je ervoor de interdisciplinaire opleidingen en uitwisseling tussen keuzevakken mogelijk blijven? Hoe blijft het overzichtelijk voor studenten? Je input is van harte welkom; reageer hieronder of stuur een mail naar lianne.hooijmans@studentenraad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.