SR

Studentenraad

Tijd voor een UB-grade

Dat er een nieuwe UB gaat komen, weet je misschien al. Het oude pand aan het Singel is verouderd. Daarom wordt er gesproken van een nieuwe UB op het binnengasthuisterrein. In één van de plannen krijgt die een koepel. Maar zoals afgesproken in het 10-puntenplan, mag jij meebeslissen! Een glazen koepel kan erg warm worden en is niet goed waterdicht te krijgen. Dat zijn twee problemen van zo’n koepel, die bovendien erg duur is. (Een voordeel van de koepel is wel dat we het altijd nog kunnen verkopen als tropisch golfslagbad.) De CSR wil daarom graag jouw mening horen over hoe een nieuwe UB eruit moet zien. Wat is echt een must-have en wat is volledig overbodig? Stuur jouw mening, tekening, schets, foto of ander multimedium naar lianne.hooijmans@studentenraad.nl en wellicht kunnen we er een echt goede studielocatie van maken. Over de uiteindelijke inspraakweek is veel onduidelijk, daarover hoort u nog!

English:
You might already know that there will be a new UB (University Library). The current building at the Singel is outworn. Therefore, plans are being made for a new library in the Binnengasthuisterrein. In one of these plans, the library will feature a dome, resembling a tropical aqua park. However, as is stated in the 10-point plan, you have a say in this. A glass dome could get very hot, and isn’t easily made rainproof. Apart from these problems, it could also turn out quite expensive. (An advantage, however, is that it would be easier to sell to aqua park tycoons, if we wouldn’t need it anymore.) The CSR would like to hear yout opinion on how a new UB has te look like. Which features are essential, and which are useless? Please send your opinion, drwaing, sketch, photo or other multimedia to lianne.hooijmans@studentenraad.nl and perhaps we can make this actually a decent study place. There is very little known on the eventual inspraakweek (I guess it would translate to ‘consultation week’), so you’ll hear more on that!

lea zegt:

Een mediteer-/gebedsruimte lijkt mij ook heel handig. In mijn geval omdat een korte powernap echt wonderen kan doen!
Daarnaast hoop ik vooral dat ze niet zoals op science park een eindeloze hoeveel ramen willen. Op science park is het studiegebied omgeven door een glazen dak en glazen muur. De blindering hiervoor gaat automatisch open of dicht, wat betekent dat je soms zit te knijpen tegen de zon en soms overdag je bureaulamp aanzet omdat alle blindering dicht is(zonde van de energie!). Verder gaat het open en dicht doen hiervan gepaard met flink wat geluid. De blindering op het dak is bovendien regelmatig gedeeltelijk kapot (wat het geluid alleen maar erger maakt).

Johan zegt:

Een betaalbare kantine zou fijn zijn. Nog fijner een mogelijkheid om zelf eten op te warmen of te bereiden (voor groepen bijvoorbeeld, een volkskeuken zou heel tof zijn). Avondeten is vaak een probleem wanneer ik een lange dag studeer. Ik doe dit het liefst in de UB, maar goed eten gaat daar niet makkelijk mee gepaard.

Marc Emon zegt:

De notie dat alles wat nieuw is ook maar direct hypermodern moet zijn is wat mij betreft vooral zinloos. Waarom niet de bestaande gebouwen vernieuwen vanuit het perspectief dan de panden in Amsterdam een prachtige historie bij zich dragen ? Een classy ub met voldoende groen is toch veel aantrekkelijker dan een halve nachtclub ?

AcademicG zegt:

Boeken sluit ik mij bij aan, verder vind ik een mediteer- en gebedsruimte ergens in een basement oid ook een strak idee (perfecte 20 minuten pauze na een aantal uur werk); maar daar zou mogelijk eerst een kort onderzoek handig voor zijn met oog op de hoeveelheid aanhang. Verder ben ik voor voldoende groen buiten het gebouw. Een gedegen, niet te flashy/moderne omgeving bied eerder een uitnodiging voor de algemene student om daar de dag door te brengen om zichzelf te verrijken dan anders. Idealiter wordt het een plek waar je jezelf kunt verrijken, genoeg plek hebt voor wat inspiratie, en niet alleen heen gaat voor een paar uur zelfstudie.

Hannah van der Heijde zegt:

Ten tijde van alle bezuinigingen lijkt het me daarnaast gepast om niet exorbitante geldbedragen aan een hippe glazen koepel te besteden, een koepel die bovendien de bovengenoemde problemen met zich meebrengt.

Hannah van der Heijde zegt:

Ik sluit me bij Nathalie aan. Boeken en daarnaast genoeg rustige studieplekken, opdat je in de tentamenweken niet in de lange rijen hoeft te staan.

Nathalie van Dantzig zegt:

Must have in de nieuwe UB: BOEKEN.

Opvragen uit IWO is niet hetzelfde en online databases zijn beperkend, vooral voor de geesteswetenschappen. Een bibliotheek moet grote kasten vol met echte BOEKEN hebben om in te struinen, anders is het geen bibliotheek. Desnoods zet je ze langs de muren in de computerruimtes. De bieb van het Bungenhuis kan als voorbeeld dienen, daar werd studieruimte met ruimte vor boeken gecombineerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.