Studentenraad

Toezeggingen CvB aan Faculteit Geesteswetenschappen

Amsterdam, 26-02-2015 | Na maanden van onderhandelen en protest van de studenten en docenten heeft het College van Bestuur (CvB) nu toch besloten toezeggingen te doen aan de Facultaire Studentenraad Geesteswetenschappen (FSR FGw).

Het CvB erkent de kwetsbaarheid van de opleidingen op het gebied van talen en culturen en doet daarom, op voorstel van de Facultaire Studentenraad en in samenspraak met het Faculteitsbestuur, de volgende toezegging aan de Faculteit der Geesteswetenschappen:

Het College van Bestuur stelt een substantieel investeringsbudget ter beschikking aan de faculteit ten behoeve van:

1)      De implementatie en uitvoering van de plannen voor de nieuwe opleidingen zoals die zijn verwoord in Profiel 2016, namelijk Internationale studies, Liberal Arts, Midden-Oosten studies en Russische Taal en Cultuur.

2)      Aanvullende financiering zodat instroom in de kleine talenopleidingen nog twee jaar (tot september 2018) gecontinueerd kan worden.

————————————————————————————————————-

De FSR is een democratisch verkozen orgaan dat de studentenbelangen behartigt bij het bestuur van de faculteit. De FSR is gericht op het bewaken van de kwaliteit van het onderwijs.

Voor het laatste nieuws kijk op Twitter via @fsrfgw of Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.