SR

Studentenraad

Uitslagen Referendum Democratisering en Decentralisering

>> English below

Op woensdag 25 januari werden de uitslagen van het D&D-referendum gepresenteerd.  Je kunt de uitgebreide resultaten (ook uitgesplitst naar oa faculteit, opleiding of type werknemer) vinden via democratisering.uva.nl.

Behalve een duidelijke voorkeur voor invoering van een charter en een senaat waren de uitslagen niet helemaal eenduidig. Wel bleek dat, zeker voor studenten, maar ook voor medewerkers een meerderheid een voorkeur heeft voor structurele hervorming van studenten- en medewerkersinspraak. De manier waarop verschillen de meningen echter nog over.

De komende maanden wil de CSR zorgen dat deze structurele hervorming doorgevoerd wordt op een verstandige manier. Daartoe zijn wij al in gesprek met de verschillende facultaire raden en het college van bestuur, maar wij voeren dat gesprek ook graag met mensen buiten de formele zeggenschapsorganen. Er moet van alles besloten worden om te zorgen dat de schetsmatige voorstellen van de commissie omgezet kunnen worden tot bijvoorbeeld concrete rechten voor medezeggenschap of een functionerende senaat. Ideeën over democratisering? Mail daan.doeleman@studentenraad.nl.

————————————————————————————

On Wednesday the 25th of January the outcomes of the referendum on Democratisation and Decentralisation were presented. Except for a clear preference for the establishment of a charter and a senate, the outcomes weren’t very clear-cut. If you have any ideas about democratisation contact daan.doeleman@studentenraad.nl. You can find the full results (per faculty, programme and type of employment) at democratisering.uva.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.