Studentenraad

Update Dagelijks Bestuur

De afgelopen weken zijn erg druk geweest voor de Facultaire Studentenraad der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FSR FMG).Vanuit studenten en medewerkers zijn verschillende debatten en discussies georganiseerd om te spreken over de ontwikkelingen binnen de universiteit en faculteit. De FSR heeft vanaf het begin actief deelgenomen aan zulke initiatieven.

Daarnaast heeft de FSR samen met de studieverenigingen tweemaal een dialoog georganiseerd voor studenten van de FMG. Het eerste dialoog was met name bedoeld om te horen van studenten wat zij ervaren als knelpunten binnen de faculteit en het onderwijs. De FSR vond dit een waardevol debat, waarin veel punten aan het licht zijn gekomen. Notulen van dit dialoog zijn te vinden op onze website. De punten die hier zijn aangekaart heeft de FSR overgebracht aan de decaan. Deze inventarisatie heeft ook plaatsgevonden onder medewerkers van de faculteit. Het faculteitsbureau heeft op deze wijze een inventarisatie gemaakt van alle punten die leven.

Van deze inventarisatie is een samenvatting gemaakt. Deze samenvatting vormde de leidende draad voor het tweede dialoog. In dit dialoog is met name gekeken naar punten die vanuit het perspectief van studenten de meeste prioriteit hebben. Voor deze punten is ook nagedacht over mogelijke oplossingen.Ook deze notulen zijn te vinden op de website.

Deze punten en meer worden meegenomen naar het grote Toekomstvisiedebat wat wordt georganiseerd door de FSR, OR, studieverenigingen met ondersteuning van het faculteitsbureau. Dit debat zal plaatsvinden op donderdag 16 april tussen 16:00 – 18:00 uur in C1.04. Hier zullen met name verschillende oplossingen worden besproken en de dilemma’s waar zij mee gepaard gaan. Mocht je geïnteresseerd zijn in de toekomst van de faculteit, dan is het ontzettend nuttig en interessant om hierheen te komen. Zo zorgen we dat studenten niet alleen de mogelijkheid hebben om mee te denken over knelpunten, maar ook om invloed uit te oefenen op oplossingen.

Daarnaast is ook het OER traject begonnen voor de FSR. De OER-en zijn de Onderwijs- en Examenreglementen die voor iedere studie jaarlijks worden vastgesteld. De Opleidingscommissies (OC’s) hebben adviesrecht op deze OER-en. Deze adviezen zullen worden meegenomen door de FSR, welke instemmingsrecht heeft op deze OER-en. Het facultaire deel A is flink gewijzigd, dus wij zullen hier dan ook kritisch naar kijken.

Naast deze debatten en het OER-traject zijn er uiteraard ook andere zaken die onze aandacht verdienen binnen de faculteit. Zo heeft de FSR een Studiebladendag georganiseerd voor leden van de verschillende studiebladen van de FMG. Dit was georganiseerd als bedankje voor hun goede inzet voor de opleidingen van de faculteit. Het was een leuke ”Loesje” training, waarbij de aanwezigen leuke teksten hebben geschreven over onderwijs. De leukste twee teksten zullen geprint worden!

IMG-20150408-WA0003

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.