Studentenraad

Update Dagelijks Bestuur

Dat er (extra) aandacht uitgaat naar de positie en de rol van de Studentenraden merkt de FSR FMG ook. Problemen waar de raad al het hele jaar tegen aanloopt zoals onduidelijke adviesaanvragen met te krappe deadlines staan nu bovenaan op de agenda. In die zin zijn de huidige ontwikkelingen een mooie aanleiding om eens goed de positie van de studentenraad te herbezinnen.

Dat er discussie is over democratie en inspraak aan de Universiteit van Amsterdam stemt de FSR FMG erg positief. We hopen dat deze betrokkenheid wordt doorgetrokken in concrete zaken, zoals een hoge opkomst tijdens de aankomende verkiezingen en veel potentiele kandidaten.

Mede in het licht van de actualiteiten heeft de FSR in samenwerking met de Ondernemingsraad (OR), de studievereniging en de faculteit het Toekomstvisie debat geïnitieerd. Tijdens deze bijeenkomst hebben zowel studenten, docenten als bestuurders de gelegenheid om te discussiëren en na te denken over de rol en toekomst van de faculteit.

Het uitdagende aan de studentenraad is om zowel de actualiteiten als met lopende zaken de juiste hoeveelheid aandacht te geven. Zo is er binnen de raad volop discussie en ontwikkelingen op het gebied van tal van andere dossiers.

Begin februari heeft de FSR een uitgebreide Valentijn PR-actie gehouden, waarbij studenten met elkaar, alleen of met de FSR op de foto konden. De meest romantische foto zou vervolgens een diner-cheque voor twee winnen. Na een uitgebreide Facebook verkiezing was Roos van Dalen (Pegasus) de gelukkige winnaar!

Verder heeft de FSR de meest hardnekkige klachten omtrent de verhuizing gebundeld in een advies en deze aan de decaan doorgespeeld. Via RECdeVerhuizing (RdV) komen namelijk nog steeds wekelijks klachten binnen. Wij (en alle andere partijen uit RdV) vinden het belangrijk dat de faculteit hier van op de hoogte blijft. We merken dat het proces veel geduld vergt vanwege organisatorische complexiteiten. Toch constateren we een langzame doch stapsgewijze vooruitgang. Vandaar dat we de klachten blijven verzamelen en doorspelen.

Daarnaast zijn afgelopen tijd onder meer de dossiers ‘Feedback Fruits’ en ‘Studiegroepen’ behandeld. Deze richten zich specifiek op onderwijs inhoudelijke zaken.

‘Feedback Fruits’ is een programma dat Blackboard een stuk interactiever maakt. De FSR FMG is van mening dat de UvA daad bij woord moet voegen als het gaat om Blended Learning. De verouderde Blackboard omgeving is wat ons betreft niet representatief voor de boodschap die wordt uitgedragen. De FSR FMG gaat zich inzetten om een pilot te starten met Feedback Fruits, om zo de vraag naar vernieuwing vorm te geven.

Het dossier ‘Studiegroepen’ is gebaseerd op de gelijknamige werkgroepen die dit jaar voor het eerste zijn uitgevoerd bij Psychologie. Deze werkgroep, gericht op het aanleren van academische vaardigheden, biedt de studenten een goede basis om leren om te gaan met de druk op prestaties vanuit het beleid. Het is geheel vrijblijvend, maar de eerste resultaten van Psychologie waren veelbelovend. Om deze reden is de FSR FMG bezig dit verder in kaart te brengen.

Tot zover alle ontwikkelingen die zich in een maand kunnen voordoen. Zoals eerder aangegeven is de FSR verheugt om te zien dat studenten zich geroepen voelen om zich te bemoeien met het onderwijs aan de UvA. De komende verkiezingen zijn in mei en de studentenpartijen zijn volop bezig met het zoeken van geschikte kandidaten. Spreekt het verhaal van hierboven je aan, of zou je het juist op een andere manier zien? Solliciteer dan bij een studentenpartij en zorg dat je volgend jaar ook met de decaan in gesprek kan gaan over het onderwijs! Als je eens met een raadslid zou willen praten, of een dagje meelopen is dit natuurlijk ook mogelijk. Stuur gerust een mailtje naar fmg@studentenraad.nl of kom langs op ons kantoor (REC D 2.00).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.