SR

Studentenraad

Update vorming commissies Bestuursstructuur en Financiën 

 
Aan de hand van conclusies uit de debatmarathon van de COR & CSR met de academische gemeenschap, zijn we begonnen met de opzet van de twee onafhankelijke commissies over de bestuursstructuur en financiën. Een aantal weken geleden zijn de CSR, COR, ASVA, FNV, DNU, ReThink en Humanities Rally overeengekomen om samen naar de opdracht en samenstelling hiervan te gaan kijken. Inmiddels zijn we daarover met elkaar in gesprek, en de contouren van de opdracht voor de commissie Financiën begint vorm te krijgen.In het kort ziet de conceptopdracht er als volgt uit:
– Het onderzoeken van de financiële situatie (verslaggeving, producten, kostenberekeningen etc.) van de UvA over de afgelopen 20 jaar
– Het onderzoeken van de oorzaken en de gevolgen van financiële keuzes (inzicht in vraagstukken met betrekking tot de financiële geschiedenis van de UvA – bijv. reorganisatie FEB, verhuizing REC en AFS)
– Het rapporteren aan de academische gemeenschap
– Kijken naar alternatieve manieren van financiering
De gesprekken over de commissie over de bestuursstructuur van de UvA zijn afgelopen week begonnen. Deze worden aanstaande week voortgezet om naar de opdracht en uitvoering te kijken. Alle partijen zullen hier gezamenlijk over praten en een zo breed mogelijk draagvlak proberen te verkrijgen in hun achterban.
Als jullie nog suggesties, op- of aanmerkingen of vragen hebben, dan horen wij dit heel graag!
csr@uva.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.