Studentenraad

UvA-VU: Stand van zaken en de rechten van studenten

In een eerdere blog vertelden we dat er gezocht werd naar leden voor ‘verkenningscommissies’. Dit zijn commissies die zullen onderzoeken in hoeverre nauwere samenwerking met de Vrije Universiteit, een goed idee is,  bijvoorbeeld in de vorm van gezamenlijk aangeboden opleidingen.. Zo’n verkenningscommissie is vaak de tweede, en soms zelfs de derde, groep mensen die nadenkt over mogelijkheden om met de VU samen te werken. Ook zijn er kernteams, die bestaan uit opleidings- en onderzoeksdirecteuren van de UvA en de VU op een bepaald domein, die al hebben nagedacht over hun (eventueel gezamenlijk te volgen) strategie voor de aankomende jaren.

Alle informatie op één plek.

Deze faculteit is op dit moment bezig om alle rapporten van deze teams en commissies te bundelen en te verspreiden. De dossiers voor Earth, Ecology and Environment en Information Sciences zijn al openbaar gemaakt, en de FSR verwacht dat ook voor de andere domeinen spoedig meer informatie verschijnt. De FSR zal ervoor zorgen dat deze informatie voor studenten goed toegankelijk is, door alle dossiers die wij ontvangen op een centrale plek op onze website te plaatsen.

Om het allemaal wat overzichtelijker te maken, zullen we ook ieder dossier proberen samen te vatten op ongeveer één A4’tje: zo weet jij welke ideeën er spelen zonder dat je hele dossiers hoeft door te spitten. Maar wat is nu precies de status van de ideeën in die dossiers?

Studenteninspraak

De verkenningscommissies bepalen natuurlijk niet zelfstandig wat er gebeurt op onze faculteit. Zij richten hun rapporten aan Karen Maex, onze decaan. Zij bepaalt vervolgens of ze de ideeën wil omzetten in daadwerkelijke voorstellen tot intensievere samenwerking met de VU. Mocht dan het plan ontstaan om opleidingen samen te voegen met de VU, nieuwe opleidingen op te richten of oude opleidingen op te heffen, dan moeten die plannen eerst nog langs onder andere de betreffende opleidingscommissies en de studentenraad. Over juridische randvoorwaarden waaronder dit moet gebeuren, zijn wij op dit moment nog in gesprek met de decaan, maar duidelijk is dat er niets zal veranderen voordat de FSR en de opleidingscommissies hier hun mening over gegeven hebben.

Mocht jij na het lezen van een commissierapport nog vragen hebben, of ergens je mening over willen geven, dan kun je ons uiteraard mailen op fnwi@studentenraad.nl. Wij zullen je meteen antwoord geven, of je vraag of opmerking naar de goede persoon doorverwijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.