SR

Studentenraad

UvA zet studenten REC in de kou

Drastische daling aantal studieplekken en cateringmogelijkheden op REC

Studieplekken
De sluiting van REC H (vanaf 24 december tot de zomer van 2014) heeft vergaande gevolgen voor het aantal beschikbare studieplekken tijdens de verbouwingsperiode: door de sluiting verdwijnen er 362 plekken.  De FSR FMG, FSR FEB, CSR en ASVA hebben hard geprobeerd om samen met de Universiteitsbibliotheek (UB) een vervanging te vinden voor dit verlies. Helaas wordt er door de UvA geen goed alternatief geboden: er worden slechts 250 vervangende studieplekken op andere locaties gerealiseerd. Deze locaties zijn REC N, een ruimte in de UB en de Artisbibliotheek. Van de 325 pc-plekken die verdwijnen worden er slechts 70 vervangende plekken aangeboden. Daarnaast zullen de alternatieven op verschillende momenten in januari worden opengesteld, waardoor er begin en midden januari nog minder dan 250 studieplekken beschikbaar zullen zijn.

Catering
Op dit moment maken veel studenten gebruik van Agora voor onder andere betaalbare broodjes, lunches en warme (avond)maaltijden. Om deze reden hebben de Studentenraden en ASVA gesprekken gehad met Facility Services van de UvA om ervoor te zorgen dat studenten goede alternatieven worden geboden. Door de UvA zullen er in de verbouwingsperiode twee cateringcorners in REC J/K  en REC P worden aangeboden. Deze corners sluiten echter al om 15:30 en 14:00, waardoor veel studenten er geen gebruik van kunnen maken. Daarnaast zullen de corners slechts broodjes en soep verkopen. Voor de betaalbare warme avondmaaltijden wordt geen alternatief geboden.

De CSR, de FSR FMG en ASVA zijn teleurgesteld in de wijze waarop de UvA omgaat met haar studenten. De alternatieven die tijdens de verbouwing van de nieuwe Roeterseilandcampus door de UvA worden aangeboden zijn ver onder de maat. Als studentenorganisaties gaan we de komende dagen gezamenlijk alle mogelijkheden aangrijpen om de situatie te verbeteren maar verwachten we ook dat de universiteit met een beter plan komt.

Bekijk hier welke precieze gevolgen de verbouwing voor jou heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.