Studentenraad

Vijfvoudig instemmingsverzoek joint degrees

De FSR heeft van de decaan in één keer vijf instemmingsverzoeken gekregen, namelijk over de aanvraag van vijf joint degrees. Een joint degree is een manier om opleidingen die een programma hebben samen met een andere universiteit, ook administratief gezien tot één opleiding om te vormen. Het is gebruikelijk om voor deze opleidingen eerst joint programme in te stellen. Het curriculum is hierbij voor studenten van beide universiteiten hetzelfde, maar een student is ofwel ingeschreven bij de UvA, ofwel bij de VU. Als dit gedeelde programma eenmaal goed loopt, kan de universiteit een aanvraag voor een gedeelde opleiding indienen bij het NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). Als deze wordt goedgekeurd, worden de twee opleidingen samengesmolten tot één, met een gedeelde naam, een gedeeld CROHO-nummer (elke opleiding heeft een uniek CROHO-nummer) en op het diploma van de afgestudeerde studenten komen beide logo’s.

De opleidingen waarvoor deze aanvragen zijn binnengekomen zijn de bachelors Natuur- en Sterrenkunde en Scheikunde, en de masters Physics and Astronomy, Chemistry en Computational Sciences. De aanvragen hiervoor moeten voor 1 februari verstuurd worden, dus enige spoed is geboden. Daarom probeert de FSR met betrokkenen zoals opleidingsdirecteuren, opleidingscommissies en studieverenigingen snel een afspraak te maken, zodat  ook hun mening meegenomen kan worden in het al dan niet instemmen met deze joint degrees.

Heb jij, geachte lezer van deze blog, een mening over joint degrees? Zou je graag willen dat het onderscheid tussen VU en UvA studenten wegvalt, als het hele programma al in samenwerking wordt aangeboden? Of wil je graag een diploma waar alleen het logo van de UvA op prijkt? Laat het ons weten via fnwi@studentenraad.nl!

Stefan La Rooij zegt:

JAAAAA DOEN!
Hier wachten we nu al 4 jaar op! Dit zou alle dubbele regels en onduidelijkheden eindelijk weghalen! De master wacht hier zelfs al meer dan 10 jaar op!
Stefan La Rooij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.