SR

Studentenraad

Waarom de GV niet heeft ingestemd met AFS plannen

Vandaag hebben de CSR en de COR een brief gestuurd naar het College van Bestuur over de plannen voor de AFS. In deze brief wordt uitgelegd waarom de Gezamenlijke Vergadering (de CSR en de COR) niet heeft ingestemd met het voorgenomen besluit om de bètafaculteiten van de UvA en de VU te integreren tot de Amsterdam Faculty of Science (AFS).

De Gezamenlijke Vergadering (GV) heeft in oktober haar voorlopig standpunt kenbaar gemaakt aan het College van Bestuur. Zij heeft toen aangegeven op dat moment niet overtuigd te zijn en niet bereid in te stemmen met de AFS-plannen. De nieuwe documenten die begin december beschikbaar kwamen hebben de bezwaren onvoldoende weggenomen. Ook andere organen hebben zich kritisch tegenover AFS uitgesproken en de FSR FNWI heeft de GV geadviseerd om tegen de plannen te stemmen.

De GV heeft zich de afgelopen maanden uitgebreid verdiept in alle stukken en heeft met zoveel mogelijk betrokken partijen gesproken om tot een goed oordeel te komen. Op 20 december vond de vergadering plaats waarin er geen meerderheid vóór de AFS stemde, en daarmee zijn de plannen verworpen. Zie hier de volledige brief aan het CvB over dit besluit: cor14u002-toelichting-op-stemuitslag-gv-inzake-afs en de bijbehorende bijlage cor14u002-bijlage-gv-toelichting-op-afs-besluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.