Studentenraad

Waarom studeer jij ?

Als facultaire studentenraad ben je niet alleen bezig met de huidige cohorten van studenten, maar moet je anticiperen op de toekomstige student. De voornaamste reden hier achter is de tijd die nodig is om nieuwe bestuurlijke plannen uit te voeren en het feit dat de huidige cohorten recht hebben dat bepaalde regels en richtlijnen waarmee zij akkoord zijn gegaan, blijven bestaan.

Voor ons betekent dit vanzelfsprekend dat we moeten kijken naar hoe de potentiële studenten voor hun studie en de UvA kiezen. Ten tijde van het huidige politieke klimaat is het belangrijk dat een student de eerste keer de juiste keuze heeft gemaakt. Met de huidige Matchingprocedure (waar de huidige eerstejaars je alles over kunnen vertellen) moet de keuze al voor 1 mei gemaakt zijn (deze deadline geldt trouwens ook voor de Masters, al hebben zij geen Matching).

Nu de voorlichting zo belangrijk is voor de toekomstige academische populatie, leek het ons een goed idee om te onderzoeken hoe en waar de knelpunten zijn. Als echte academici kan dat natuurlijk niet zonder het verzamelen van data. Onze methode is om zo veel mogelijk (toekomstige) studenten aan te spreken hoe zij hun keuze gemaakt hebben en wat ze belangrijk vinden in dit proces. Weet jij dus nog goed hoe jij die keuze gemaakt hebt? Ben je zelf bezig met je (Masters)studiekeuze? Heb je een broertje of zusje die er nu mee bezig is? Laat ons weten wat jij of zij van de huidige keuzebegeleiding vinden.

Zelf zijn we natuurlijk ook op onderzoek uit door de voorlichting van de UvA te doorlopen. Echter hoe meer personen ons laten weten wat zij ervan vinden, hoe beter wij de verschillende invalshoeken tegen elkaar uit kunnen zetten. Voordat wij kunnen kijken hoe de voorlichting kan verbeteren moeten we eerst weten hoe het er nu voor staat.

Heb je nog vragen of opmerkingen stuur een mail naar fnwi@studentenraad.nl of kom langs in A1.26

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.