In de Facultaire Studentenraad van het AMC zitten 11 studenten. 

v.l.n.r. Özgü, Onno, Pien, Eline, Sarah, Parsa, Tycho, Evrim, Sonja, Wouter en Sophie Algemene mail studentenraad@amc.uva.nl

Aniek Spil – Voorzitter

Hi! Ik ben Aniek en ik ben dit jaar de Voorzitter van de Studentenraad. Momenteel zit ik in de wachttijd tussen mijn bachelor en master van geneeskunde.

De eerste helft van mijn studie, hoe cliché dat dan ook mag klinken, was de beste tijd van mijn leven. Ik had ruim de tijd om lekker de student uit te hangen en mijn studie, dat lukte ook wel. De tweede helft stond echter in het teken van COVID en toen liep ik tegen heel wat vraagstukken aan: hoe krijg je jezelf op tijd je bed uit als je geen college of afspraak hebt om heen te gaan? Hoe hou je de motivatie hoog voor een studie waarvan het leukste deel is weggevallen? En hoe zorg ik ervoor dat ik mijn rustmomentjes kan pakken, wanneer mijn slaapkamer ook mijn studiekamer is? De (mentale) gezondheid van studenten is dan ook iets wat ik komend jaar wil gaan aanpakken.

Voor vragen, problemen of ideeën kan je me bereiken op a.e.spil@amsterdamumc.nl

Stan de Ronde – Vicevoorzitter

Hi ik ben Stan, dit jaar Vicevoorzitter van de studentenraad. Op het moment zit ik, na het afronden van mijn bachelor, in de wachttijd voor mijn master Geneeskunde. 

Na een bijzondere periode van online onderwijs, is het belangrijk dat het onderwijs op een goede manier hervat kan worden op de faculteit. Centraal in deze herstart staat de communicatie van en naar de studenten binnen de faculteit. Deze wil ik dan ook verbeteren om op die manier een soepele transitie terug naar het fysieke onderwijs te realiseren. Naast communicatie, zal ik mij onder andere ook gaan bezighouden met de enquêtes van studenten over het onderwijs, om op die manier zo goed mogelijk de stem van de student te kunnen vertegenwoordigen.

Mocht je nog vragen of suggesties hebben over wat wij kunnen beteken voor jullie, kom vooral langs bij onze kamer J0-108.1 of stuur een mailtje naar s.j.deronde@amsterdamumc.nl

Tosca Manrique Hehl – Secretaris, Afgevaardigde Centrale Studentenraad

Hoi, ik ben Tosca, dit jaar de secretaris van de Studentenraad (SR) en de afgevaardigde naar de Centrale Studentenraad (CSR). Ik zit nu net in mijn wachttijd, en ga naast de Studentenraad mij ook nog bezig houden met onderzoek, werken bij de hyperbare geneeskunde en af en toe hopelijk ook nog een terrasje pakken met vrienden.

Als secretaris ben ik degene die alle mailtjes leest, de afspraken van onze raad bijhoudt, en alle officiële communicatie zoals adviesbrieven verstuurt. Verder ben ik degene die namens onze faculteit in de CSR zit, wat betekent dat ik op centraal niveau de belangen van de FdG onder de aandacht breng. De dossiers waar ik zelf voor heb gekozen dit jaar zijn onder andere decentrale selectie, wachttijd en de nieuwe master die net is gestart. Als je vragen hebt over deze onderwerpen of over iets anders wat met de SR te maken heeft kun je mij altijd een mailtje sturen (t.c.manriquehehl@amsterdamumc.nl) of langslopen bij J0-108.1!

Tim van der Putten – Voorzitter Commissie Bachelor, Algemeen lid medische informatiekunde

Hoi! Mijn naam is Tim van der Putten en momenteel zit ik in de wachttijd voor mijn coschappen. In dit tussenjaar zal ik me op verschillende manieren inzetten voor het onderwijs op onze faculteit, onder andere vanuit de Studentenraad!

Doordat ik nu de hele bachelor Geneeskunde doorlopen heb, weet ik precies waar de knelpunten zitten. Deze hoop ik, voorheen vanuit de Jaarvertegenwoordiging (JVT) en nu vanuit de Studentenraad, aan te pakken, om het onderwijs en de logistiek in de bachelor te verbeteren. Ik zal als voorzitter van de commissie Bachelor de stem van de student laten horen en me verder specifiek richten op de evaluatie van Epicurus, verbetering van de leerlijn AV en het Honoursprogramma. Ook ben ik contactpersoon voor JVT jaar 2.

Daarnaast ben ik aangesloten bij de commissie Medische Informatiekunde, waarmee we ons gaan inzetten voor de evaluatie van MI-X, faciliteiten (op de faculteit én online) en een sterkere verbinding tussen de opleidingen Geneeskunde en Medische Informatiekunde.

Heb je vragen of suggesties over deze thema’s, of wil je gewoon een keer koffiedrinken? Stuur me gerust een mailtje, op T.J.vanderPutten@amsterdamumc.nl.

Jarno de Haas – Algemeen lid bachelor, Lid PR

Hoi! Ik ben Jarno. Na drie jaren voorzitter van de jaarvertegenwoordiging van het jaar 2018 te zijn geweest, neem ik dit jaar plaats in de Studentenraad 2021-2022. Ik ben 21 jaar en heb afgelopen juli mijn bachelor gehaald; Momenteel wacht ik op de start van mijn coschappen. Er ligt een belangrijk jaar voor de boeg: de nieuwe master raakt op stoom, de bachelor Epicurus wordt geëvalueerd en (eindelijk) kan de transitie van digitaal naar fysiek onderwijs plaatsvinden. Ik zal me voornamelijk bezighouden met de bachelor geneeskunde en Jaarvertegenwoordiging jaar 1 begeleiden.

Onze opleiding heeft veel mooie, goede kanten, maar ook aspecten die beter kunnen. Daarvoor zet ik me, zet de hele raad zich dit jaar in. Schroom niet om contact op te nemen met mij of een ander uit de raad als je plannen hebt, tips of klachten!

E-mail: j.n.dehaas@amsterdamumc.nl

Laura Overwijk – Voorzitter Commissie Medische Informatiekunde, algemeen lid bachelor

Hi! Mijn naam is Laura Overwijk, ik ben 22 jaar en ik ben net klaar met de dubbele bachelor Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen.

Dit jaar neem ik plaats in de Studentenraad als voorzitter van de commissie Medisch Informatiekunde, en als algemeen lid van de Commissie Bachelor.

Ik ben voor een Studentenraadsjaar gegaan, omdat ik veel wilde leren over het onderwijs en alles dat er komt kijken bij het draaiende houden van een opleiding. Daarnaast wil ik ervoor zorgen dat studenten op onze Faculteit zich betrokken voelen bij het onderwijs, door middel van laagdrempelig contact met o.a. ons als Studentenraad.

Dit jaar ga ik me vooral bezighouden met het evalueren van het onderwijs Medische Informatie, het waarborgen van goede communicatie tussen student en opleiding, en het behartigen van de belangen van recidivisten en dubbele bachelorstudenten.  Mijn jaar is geslaagd als ik jouw stem heb kunnen vertegenwoordigen, en we daarmee samen de opleiding net ietsjes beter maken!

Heb je vragen of suggesties over deze onderwerpen? Mail me dan gerust via l.e.overwijk@amsterdamumc.nl.

 

Tobia Beshay  – Algemeen lid bachelor

Hi, mijn naam is Tobia en ik zit in de derde jaar van de bachelor geneeskunde. In mijn vrije tijd hou ik me vooral bezig met muziek en reizen.

Het viel me op dat het nogal uitdagend kan zijn om naast een voltijd studie, tijd te vinden om je op andere vlakken te ontwikkelen. Het is belangrijk dat studenten die bijvoorbeeld in het buitenland willen studeren of een project willen starten, hierbij geholpen worden en de juiste voorlichting krijgen. Dit is waarom ik aankomend raadsjaar het belang van keuzevrijheid wil aankaarten en opties om onder meer in het buitenland te studeren wil verbreden.

Daarnaast heb ik afgelopen jaren in de jaarvertegenwoordiging de opleiding goed leren kennen en met deze kennis ben ik van plan de studenten goed te vertegenwoordigen.

Hiervoor is jullie feedback ook enorm van belang. Heb je iets te melden/vragen? Treuzel niet om te mailen! E-mail: t.beshay@amsterdamumc.nl

Dita Bolluyt – Voorzitter Commissie Master, Penningmeester

Hoi, mijn naam is Dita en ik ben dit jaar de voorzitter van de commissie master en de penningmeester van de Studentenraad!
Op het moment zit ik in het tweede jaar van de coschappen. Afgelopen jaar heb ik gemerkt dat ik het leuk vind om na te denken over verbeteringen die te halen vallen binnen het onderwijs. DIt jaar is daarbij extra spannend met de start van de master Epicurus. Ik wil mij graag inzetten voor de studenten die, net als ik, nog in het oude curriculum zitten. Ik wil mij daarnaast inzetten voor een soepel beloop van de start van de nieuwe master. Daarbij wil ik een aanspreekpunt zijn voor Epicurus studenten die de kinderfouten signaleren, zodat dit snel kan worden opgelost. Ten slotte heb ik gemerkt dat veel masterstudenten niet goed weten wat hun baan perspectief is buiten het ziekenhuis, terwijl ze hier wel geïnteresseerd in zouden zijn. Dit terwijl het vooruitzicht op een toekomst als medisch specialist een stressfactor kan zijn voor coassistenten. Daarom wil ik mij richten op meer informatievoorziening over andere carrièrepaden vanuit de opleiding en mij bezig houden met de mentale gezondheid van de coassistent.

E-mail: d.c.bolluyt@amsterdamumc.nl

Roos van Rhijn – Algemeen lid master, Algemeen lid Medische informatiekunde, Lid PR

Hoi! Ik ben Roos, met trots noem ik mezelf een geboren en getogen Amsterdammer. Al 24 jaar woon ik in Amsterdam en ik ben van plan – als de verschrikkelijke woningmarkt het toelaat – deze mooie stad niet meer te verlaten. Ik heb mezelf piano leren spelen en speel het liefst stukken van Ludovico Einaudi en Joep Beving. Daarbij vind ik schilderen met aquarel leuk en kijk ik naar slechte Nederlandse ‘reality-tv’ op Videoland. Ik moet nog anderhalf jaar leven als een coassistent en dan mag ik mezelf basisarts noemen. Op de meest gestelde vraag “wat wil je worden?” heb ik nog geen antwoord. Ik weet wel dat ik heel graag een arts wil worden die patiënten gehoord laat voelen en die daadwerkelijk samen met de patiënt kijkt naar het beste behandelplan. Afgelopen jaren heb ik als Commissaris Onderwijs en Masterassessor ervaring opgedaan die ik hoop toe te passen om dit jaar de studenten goed te vertegenwoordigen.

E-mail: r.i.vanrhijn@amsterdamumc.nl

Dafne Umans – Algemeen lid master, Lid PR

Hoi allemaal! Mijn naam is Dafne en ik zit nu in het tweede jaar van mijn coschappen. Bij de Studentenraad zit ik in de master commissie en ben ik afgevaardigde voor de CoRaad.

Ik heb een ander pad gevolgd dan de meeste geneeskunde studenten, namelijk via de zij-instroom. Daardoor heb gezien hoe studenten met diverse opleidingspaden elkaar goed kunnen aanvullen en vind ik dat de master meer opties voor de individualisering van je master zou kunnen aanbieden. Internationalisering van het onderwijs/coschappen/wetenschappelijke stage kan hierbij een grotere rol spelen. Daarnaast heb ik het afgelopen jaar zoals velen van jullie gezien hoe het coronavirus de zaak op z’n kop heeft gezet. Ik vind het belangrijk om zo snel en goed mogelijk het onderwijs weer op orde te krijgen.

Vind je dat er een punt dat is dat we onder de aandacht moeten brengen, of wil je graag sparren hoe het onderwijs verbeterd kan worden? Stuur me dan gerust een mailtje op d.umans@amsterdamumc.nl

Anne Sturkenboom – Ambtelijk secretaris

 

Hoi allemaal, ik ben Anne Sturkenboom, 22 jaar en ik ben net klaar met mijn bachelor Geneeskunde. Om mijzelf bezig te houden in de wachttijd, werk ik bij een huisarts als doktersassistent en volg ik een minor Spaans. Daarnaast vervul ik de functie van Ambtelijk Secretaris in de Studentenraad ’21-’22.

Als Ambtelijk secretaris van de Studentenraad notuleer je alle plenaire vergaderingen op maandagavond en ook de vergaderingen die tussen de Studentenraad en de opleidingsteams Geneeskunde en Medische Informatiekunde plaatsvinden. Hoewel ik niet officieel verkozen ben en dus ook geen stemrecht heb, blijf ik op deze manier op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het onderwijs op het Amsterdam UMC, locatie AMC en ben ik onderdeel van een leuk team om mee samen te werken.

Heb je vragen of suggesties over mijn functie, mail mij dan gerust: a.c.sturkenboom@amsterdamumc.nl